Ziua mult așteptată a sosit. Primele vaccinuri anti-covid19 au fost administrate cadrelor medicale, iar în 28 decembrie mai sunt așteptate în România alte 140.000 de doze de vaccin de la Pfizer & BioNTech.

Ce se va schimba după vaccinarea anti-covid19?

Doi cunoscuți medici din Timișoara au răspuns la această întrebare. Cristian Oancea este managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. De-a lungul anului a transmis mai multe mesaje care au stârnit rumoare în rândul românilor, însă prin aceste cuvinte dure a încercat să îi facă pe oameni mai conștienți, să înțeleagă cât de periculos este acest virus.

CITEȘTE ȘI: Începe vaccinarea anti-covid19 în România. Tot ce trebuie să știi despre vaccin. Prospectul Pfizer și reacțiile adverse

De altfel, el este și unul dintre medicii care s-au vaccinat astăzi.

“După vaccinare, sperăm în primul rând într-o imunitate și această frică, temere, pe care o avem de fiecare dată când intrăm în zona roșie, să dispară. În al doilea rând dorim să ne recăpătăm cât de cât viața normală pe care o aveam înainte. Trebuie să oprim această pandemie și uitați-vă că au început alte tulpini, mai agresive, care se răspândesc în toată lumea. Practic, prin acest proces de vaccinare, dacă îl facem rapid și eficient, dorim să oprim și, de ce nu, să eradicăm această pandemie” susține Cristian Oancea, managerul spitalului de boli infecțioase din Timișoara.

Prima persoană vaccinată din Timișoara este medicul primar Teodora Moisil de la Spitalul Victor Babeș. De altfel, ea se ocupă de vaccinarea anti-covid-19 din spital și susține că 90 la sută din cadrele medicale de la Victor Babeș au dorit să se vaccineze.

“Voi merge mai liniștită acasă, dar nu încă, mai aștept și doza a doua. De asemenea vreau să văd fața colegilor mei, după șase luni, dar pentru asta trebuie să ne unim cu toții și să facem vaccinarea în număr cât mai mare”, susține Teodora Moisil, medic primar în boli infecțioase.